Diyarbakır'da gösterilere katılan 10 öğrenci tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'daki gösterilerde açılan ateş sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği olayların ardından izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan çoğunluğu üniversite öğrencisi 10 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da izinsiz gösterilerde açılan ateş sonucu Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Aydın Erdem'in (23) yaşamını yitirmesini protesto etmek için üniversite ve kent merkezinde yapılan izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 19 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılıkta ifadeleri alınan zanlılardan 3'ü serbest bırakılırken, 16'sı tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, çoğunluğu üniversite öğrencisi olan 10 kişinin tutuklanmasına, 3 kişinin de tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde 6 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirilen izinsiz gösteriler sırasında silahla vurularak yaralanan Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Aydın Erdem, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Bir grup bunu protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber